Yhden johtajan tarina

Moni haluaa johtajaksi, mutta mitä tarkoittaa olla johtaja ja miten hyväksi sellaiseksi tullaan? Tässä Tomin rehellinen - ja hyvin yleinen - tositarina kehitysmatkastaan.

"Olin 26-vuotias kun tulin esimieheksi. Totta kai sitä oli aluksi vähän ihmeissään ja katsoin mallia muilta johtajilta. Mutta mistä tietää, ovatko he hyviä johtajia vai ei? Kokeilemalla ja jatkuvasti analysoimalla aloitin kehitysmatkani johtajana. Vähitellen silmäni aukesivat - voisihan tuon tehdä toisinkin, tämähän toimisi paremmin näin eli poimin valikoiden heiltä parhaat palat.

Myöhemmin, kun vaihdoin työpaikkaa ja näin miten muissa organisaatioissa johdetaan, havahduin siihen, miten paljon organisaation kulttuuri ohjaa johtamista ja miten helposti ja tiedostamattaan johtajat siihen mukautuvat.

Ratkaiseva käänne oman johtajuuteni löytämisessä 15 vuoden matkan jälkeen oli oivallus, että hyvä johtaja johtaa yksilöitä, ei homogeenista ryhmää.

Jokaisella meillä on oma ”sweet spot” -tehtävämme, jossa sisäinen motivaatio hehkuu, palamme halusta oppia ja innostumme tavoittelemaan urotekoja.

Oivallus sai minut näkemään tiimini jäsenet omina persooninaan. Keskustelimme ja teimme yhdessä enemmän ja opin arvostamaan heidän erilaisuuttaan uudella tavalla - jokainen kokee asiat eri lailla, motivoituu omalla tavallaan ja tarvitsee yksilöityä johtamista.

Viimeinkin luotin omaan luontaiseen tapaani johtaa. Nyt olen johtajana juuri sellainen kuin olen ihmisenä - omine vahvuuksineni ja kehityskohteineni.

Ymmärrän ja arvostan, että monet näkevät asiat eri lailla kuin minä. Ja näen miten motivaatio ja tulokset kasvavat kun tiimin erilaiset vahvuudet yhdistetään."

Miksi kerromme tämän tarinan?

Toivomme, että sinä löytäisit nopeamman ja lyhyemmän reitin oman johtajuutesi aitoon malliin. Ja että pääsette tiimisi erilaisten vahvuuksien kautta toivottuihin tuloksiin.

Omaa johtajuusmatkaasi helpottamaan olemme suunnitelleet lyhytvalmennuksen, jossa löydät avaimet oman yksilöllisen johtajuutesi malliin.

Lue lisää Brandinin ja Yksilölähtöisen muutoksen järjestämästä kolmen lyhytvalmennuksen sarjasta täältä.


Uusimmat
Arkisto
Seuraa
  • LinkedIn Social Icon